Click here to sign up for our newsletter!

English

Action Ministry - Mombasa, Kenya Activating Christ's Transformation In Our Nations


Action Ministry is een Christelijke organisatie met de visie om geïsoleerde mensen te bereiken met de Evangelie van Jezus Christus, en om weeskinderen, weduwen, mensen die leven in sloppenwijken of op de straat, of andere behoeftige families te helpen en ondersteunen.

Our Story

Het verhaal van de oprichter


Ik ben geboren en getogen in een dorp in het westen van Kenia, in 1980. Ik groeide op in een van de armste gezinnen van het dorp en heb uit eerste hand ervaren hoe het is om in armoede te leven. Mijn ouders hadden het moeilijk en konden maar net mijn basisschool betalen. Nadat ik mijn basisschool had afgerond was er voor mij geen hoop op het gaan naar middelbare school. Hoewel ik qua niveau de middelbare school goed aan zou kunnen, was er helaas geen geld voor.

Maar, vlak voordat ik de startdatum van het nieuwe schooljaar zou missen, zijn de leden van onze kerkgemeenschap bij elkaar gekomen en hebben met zijn allen geld, uniforms en al het nodige om naar school te gaan, gedoneerd zodat ik alsnog naar de lokale middelbare school kon gaan, ongeveer vijf kilometer bij mijn huis vandaan. Hoewel ik niet naar de meer prestigieuze kostschool kon, was ik alsnog de meest gelukkige persoon uit het dorp, ondanks dat ik iedere dag tien kilometer van en naar school moest lopen.

De vier jaar op de middelbare school waren zwaar. Ik was vaak afwezig van school, soms voor langere periodes vanwege een tekort aan geld of omdat ik sommige basiskennis niet bezat. Maar de continue support van mijn ouders en onze gemeenschap, de mensen die mij bleven ondersteunen, ondanks hun eigen armoede, hebben ervoor gezorgd dat ik toch heb doorgezet. De mensen uit mijn gemeenschap en mijn ouders hebben vorm gegeven aan mijn bestemming in het leven. Door Gods genade was ik in staat om de middelbare school af te ronden.

Deze moeilijke periode heeft ervoor gezorgd dat ik een duidelijke levensvisie ontwikkelde. Ik wilde een positief verschil brengen aan mijn gemeenschap en de rest van de wereld. Diep vanbinnen hunkerde ik naar iets dat de armoede cyclus zou kunnen doorbreken in mijn gemeenschap en wat een positieve invloed op de wereld kon hebben.

Mijn droom om verder te gaan met studeren kon ik kort na de middelbare school wel vaarwel zeggen. Er was geen geld voor de universiteit en bovendien moest ik een manier vinden om mijn ouders en de rest van het gezin te ondersteunen. Zo kreeg ik een baantje in een klein restaurant in een grensstad van Kenia en Oeganda. In de tijd dat ik hier werkte, heb ik me aangesloten bij een kerk die veel werkte met weeskinderen, weduwen en straat kinderen. Dit heeft me zo geïnspireerd dat ik me uiteindelijk volledig ging inzetten voor deze groep.

In 2002 ben ik naar Mombasa verhuisd, de op één na grootste stad van Kenia. Doordat ik uit een dorp kom, was ik verbijsterd door alles wat ik zag in de grote stad. In Mombasa (een belangrijke toeristenbestemming), zag ik voor het eerst rijke mensen, luxe hotels aan het strand en chique huizen. Maar helaas kwam ik ook oog in oog met bittere armoede, families die op straat leven in verschrikkelijke omstandigheden, sloppenwijken, honger, ziektes, werkloosheid… De omstandigheden waren hartverscheurend. Ik werd overspoeld door medeleven en ik wist dat dit de tijd was om actie te ondernemen. Iemand moest hier iets doen, en die iemand, dat was ik.

Dit was de achtergrond voor het inzicht dat God me gaf, om Action Ministry op te richten. In 2004 heb ik deze organisatie opgericht, een organisatie die mensen wilt bereiken met de Evangelie van Jezus Christus, door het bereiken van weeskinderen, weduwen, families die op straat leven, mensen die leven in sloppenwijken en andere behoeftige gezinnen.

BLESSED CAMP


In het jaar dat ik ACTION Ministry heb opgericht, heb ik een oude bedelaar ontmoet in de straten van Mombasa. Hij was aan het bedelen voor de schoolkosten voor zijn drie kinderen. Herinneringen van mijn jeugd en schooldagen speelden af in mijn hoofd, en ik vroeg hem of ik misschien zijn kinderen zou mogen ontmoeten.

Het bezoek aan zijn huis bracht me zestig kilometer weg van de stad, in een rustig dorpje bij de oever van de Indische Oceaan. Tot mijn verbazing woonden er meer dan dertig families die allemaal hebben geleden aan lepra. De meeste van deze mensen waren verstoten door familieleden en de hele maatschappij. In eerste instantie waren ze hier gekomen voor een behandeling in het ziekenhuis hier in de buurt, waar lepra werd behandeld. Dit ziekenhuis is later gesloten. Hoewel de lepra behandeld was, bleven de mensen leven met de gevolgen van deze ziekte, wat inhoud dat de mensen moeten leren leven met diepe wonden, fysieke handicaps zoals vergroeiingen of het missen van ledematen, en naast dit en enorm stigma. Vanwege de afwijzing van de familieleden en de rest van de maatschappij zijn deze mensen allemaal om en rond dit oude ziekenhuis blijven wonen. Omdat de rest van de maatschappij wist dat hier verstoten mensen woonden, werd dit dorp dan ook Tumba genoemd: “de plaats voor de verstotenen”.

De situatie zag er hopeloos uit. Ik voel het als mijn plicht om deze vergeten mensen te helpen en hen een waardig leven te geven. Het eerste wat ik daar wilde veranderen was de naam van het dorp. In plaats van “de plaats voor de verstotenen” wilde ik er Blessed Camp van maken.

De afgelopen zeven jaar heeft ACTION Ministry meerdere projecten opgezet en deels al afgerond. Zo is er een bruisende kerk, een school, een kleine kliniek voor medische zorg voor de behandeling van de gevolgen van lepra, of andere kleine verwondingen bij mensen uit Blessed Camp. Ook is er een basisschool, verschillende educatie sponsoringen voor individuele kinderen, een voedselproject en community-empowerment programma’s zoals een naaiklasje.

We zijn erg dankbaar voor alle bijzondere mensen en organisaties die zich in de afgelopen jaren aan ons gebonden hebben. Zonder hen zouden we nooit zover kunnen komen. We danken God voor al het moois dat ons gebracht is en voor de geweldige toekomst die we tegemoet gaan.

Peter O Ochiel
Founder & Director

ACTION MINISTRY

PROJECTEN
Gezondheidszorg
We verschaffen basis gezondheidszorg en EHBO voor onze gemeenschap met onze ACTION Kliniek. Hier:-Verbinden en verzorgen we de wonden van ex-lepra slachtoffers
-Behandelen en voorkomen we het ingroeien van zandvlooien en de wonden die dit met zich meebrengt
-Zorgen we voor schoon drinkwater door het aanleggen van waterputten
-Zorgen we voor sanitaire voorzieningen
-Verschaffen we EHBO
-Zorgen we dat bij extreme gevallen de mensen doorverwezen worden naar een ziekenhuis in de buurt en zorgen we voor sponsoring van eventuele behandelingen.Vroeger werden de mensen onder een boom behandeld.De ACTION Kliniek in aanbouw.De nieuwe kliniek, gesponsord door Reach International.


Onderwijs
Onze onderwijsprogramma’s verzorgen onderwijs van goede kwaliteit voor weeskinderen en kinderen uit arme gezinnen. Hiernaast wordt er een aantal kinderen gesponsord door derden, deze kinderen gaan naar een basisschool of middelbare school in de buurt. Daarnaast worden er ook kinderen gesponsord die speciaal onderwijs nodig hebben, zo gaat er een meisje naar een school voor dove kinderen en een jongen naar een school voor mentaal gehandicapte kinderen.De ACTION School:


De ACTION School is gevestigd in Blessed Camp en verzorgd kwalitatief goed onderwijs aan weeskinderen en kinderen uit arme families uit de gemeenschap.In Kenia is het gebruikelijk dat kinderen ook al lessen zoals rekenen en taal krijgen in de kleuterklas. Deze school verzorgd lessen aan kinderen die in kleuterklas 1, 2 en 3 zitten. Er zitten momenteel zo’n 75 kinderen op deze school.Naast het onderwijs dat de kinderen krijgen, krijgen ze ook iedere dag een maaltijd, kunnen ze gebruik maken van de gezondheidszorg in de kliniek naast de school en krijgen ze individuele aandacht van de medewerkers indien ze problemen hebben.Ons oude schoolgebouw had een vloer van modder en had niet voldoende tafels en stoelen waardoor de kinderen op de grond moesten zitten.Hier zie je onze nieuwe school!Speciaal onderwijs:


Kinderen met een beperking of een handicap worden gesponsord om naar scholen te gaan waar speciaal onderwijs wordt gegeven. Momenteel gaat er een doof meisje uit Blessed Camp naar een school voor doven, hier leert ze gebarentaal. Daarnaast gaat er een jongen naar school in de buurt voor mentaal gehandicapte kinderen, waar hij passend onderwijs krijgt.


Educatie sponsoring & middelbaar onderwijs:


Momenteel zijn er 19 kinderen in Blessed Camp die naar een particuliere school gaan. Deze kinderen komen uit families waarvan de ouders hebben geleden aan lepra, of het zijn weeskinderen.

Op dit moment zijn er drie kinderen die sponsoring krijgen voor de middelbare school.

* Naast deze kinderen, helpt ACTION Ministry ook nog veel andere kinderen die naar de basisschool gaan, door bijvoorbeeld te betalen voor de boeken, de uniforms, een deel van het schoolgeld of de maaltijden.


Empowerment van de gemeenschap & Zelfredzaamheid


Dit programma is bedoeld voor de empowerment van de gemeenschap, zodat de gemeenschap uiteindelijk zelfredzaam kan zijn. Met dit programma kunnen bewoners van Blessed Camp meedoen aan inkomen genererende activiteiten, zoals bijvoorbeeld het naaien van tassen en kleding die later verkocht kunnen worden of het werken op onze akker.Het maken van kleding en accessoires


In ons naaiatelier geven we cursussen aan vrouwen en meisjes om vaardigheden op te doen voor het maken van tassen en kleding. Door de werkgelegenheid die we ze bieden kunnen de vrouwen zelfvoorzienend en meer zelfstandig worden.

Landbouw


We zijn bezig met het moderniseren van de landbouw in deze gemeenschap. Door het steeds verbeteren van de landbouw zorgen we dat de voedselproductie wordt verhoogd, creeeren we werkgelegenheid en kunnen we op deze manier honger en ondervoeding steeds meer bestrijden.Voedselprogramma


We hebben ook een voedselprogramma. Dit is bedoeld voor de kinderen en de meest kwetsbare en arme volwassenen uit de gemeenschap. Iedere dag wordt er een maaltijd bereid voor de kinderen in de Action School. De mensen uit de gemeenschap die dit nodig hebben kunnen hier ook een bordje eten komen halen.Kerk & Evangelisme


Door onze kerk proberen wij aan de spirituele behoeften van de mensen in de gemeenschap te voldoen. Wij geloven dat de kerk en het Evangelie wel zeker verandering in iemands leven kunnen brengen. Daarnaast kunnen mensen uit alle verschillende religies profiteren van onze ‘MercyMinistry’ programma’s.Action Ministry Kerk in Blessed Camp:


Hieronder zie je de kerk van Action Ministry. God heeft deze kerk gebruikt om de omringende gemeenschap te beïnvloeden en een grote verandering in het leven van de mensen te brengen.

Naast onze kerkdiensten hebben we een Leiderschapsprogramma waar iedereen aan kan deelnemen. Daarnaast gaan we ook naar mensen toe om de evangelie te verspreiden, indien mensen hier behoefte aan hebben of niet in staat zijn om naar de kerkdiensten te komen.Waar We WerkenBlessed Camp Community

Msambweni, Kenia

Deze gemeenschap ligt aan de zuidkust van Kenia. Deze gemeenschap is in het verleden geteisterd is door de ziekte Lepra. De activiteiten en programma’s die we hier hebben zijn onder andere: Kerkdiensten, medische zorg, educatie, voedselprogramma’s en community empowerment programma’s om te zorgen voor meer zelfredzaamheid.
Bangladesh Sloppenwijken

Mombasa, Kenia

Dit is een dichtbevolkte sloppenwijk in Mombasa. Onze programma’s hier zorgen onder andere voor het sponsoren van kinderen om naar school te gaan, het ondersteunen van arme gezinnen en het bereiken van de mensen in deze sloppenwijk met het Evangelie. Andere ‘community empowerment’ programma’s zullen binnenkort worden geintroduceerd.
Got-Osimbo

West Kenia/i>

Dit is waar Peter Ochiel, de oprichter van ACTION Ministry is geboren en opgegroeid. We zijn hier begonnen met het graven en aanleggen van waterputten. Daarnaast zullen andere programma’s in de nabije toekomst opgezet worden zodat ook deze gemeenschap meer zelfvoorzienend kan worden.

StaffPETER O OCHIEL

Oprichter & Directeur
peter@actionministrykenya.comPETER MBUGUA BORO

Voorzitter
mbugua@actionministrykenya.comNANCY OYODA MRS

Secretaris
nancy@actionministrykenya.comJAMES KAMAU MWANGI

Penningmeester
james@actionministrykenya.comLEONARD OMONDI

Schoolhoofd Action School
leonard@actionministrykenya.com
PartnersAfrican Leadership

Nashville, Tennessee - USA
www.africanleadershipinc.org


Students for Children

Amsterdam - Netherlands
www.studentsforchildren.nl


Stichting Tendo

Zuidlaren - Netherlands
www.stichtingtendo.nl
Contact
Vanuit de USA kunt u contact opnemen met:

info@africanleadershipinc.org
615-595-8238


African Leadership
Attn: Action Ministry
PO Box 25266
Nashville, TN 37202

--


Vanuit andere landen kunt u contact opnemen met:

info@actionministrykenya.comAction Ministry
P.O. Box 1615-80100
Mombasa - Kenya

Laat een bericht achter!